top of page

Posjeta Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Univerzitetu u Sarajevu - Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

U četvrtak 20.06.2024. godine Univerzitet u Sarajevu - Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije posjetio je Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragan Mioković, koji je ujedno i predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta F BiH.


Dekan Fakulteta prof. dr Jasmin Ahić sa saradnicima primio je gospodina Miokovića, te je tom prilikom održan radni sastanak na temu sigurnosti u Federaciji BiH, te ulozi Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije na području unapređenja adekvatnog odgovora agencija za provedbu zakona u odgovoru na brojne sigurnosne izazove. Kao prva od dogovorenih aktivnosti je realizacija Okruglog stola na temu unapređenja sigurnosti u Federaciji BiH, u zajedničkoj organizaciji Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Predstavničkog doma Parlamenta F BiH, koji će se održati u drugoj polovini septembra u prostorijama Fakulteta, na kojem će pored predstavnika akademske zajednice i zakonodavne vlasti prisustvovati rukovodioci agencija za provedbu zakona, te ostala zainteresovana stručna javnost.



10 views
bottom of page